Cozonacul e bine-cunoscut dupa timpul mare de preparare. Dar totul pare sa paleasca in fata masinii de framantat, de care sunt foarte incantata. | |
Timp de preparare: 2h 20 minute | |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 1kg faina - 6 oua - 250 ml lapte - 150 gr zahar - 400 gr nuci - 50 gr drojdie - 2 linguri cacao - 2 linguri zahar vanilat - 3 linguri esenta de rom - 4 linguri ulei |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Apoi se adauga pe rand, in cuva masinii de framantat, laptele, uleiul, esenta de rom, 4 galbenusuri de ou (2 raman pentru ultima faza), zaharul.... | |
Pas 2: ... faina si drojdia. | |
Pas 3: Se lasa la framantat pentru o ora si jumatate. | |
Pas 4: Se toaca nuca. Se adauga zaharul vanilat si cacao. Separat se bat albusurile spuma (cu putina sare). | |
Pas 5: Compoziţia de nuca impreuna cu spuma de albusuri se amesteca (de jos in sus), usor, cu o paleta. | |
Pas 6: Aluatul de cozonac se intinde pe o suprafata unsa cu ulei si apoi se adauga crema de nuca. | |
Pas 7: Se ruleaza si se aseaza intr-o forma unsa cu ulei. Pe deasupra se unge cu galbenus de ou (cele 2 ramase) si se adauga bucati intregi de nuca. Se da la cuptor, la 150 grade, pentru 50 de minute. | |
Se taie felii dupa ce s-a racit. Se poate servi cu un pahar de lapte alaturi. | |
Poftă bună! |