Cozonac pufos cu nuca



Cozonacul e bine-cunoscut dupa timpul mare de preparare. Dar totul pare sa paleasca in fata masinii de framantat, de care sunt foarte incantata.

Timp de preparare: 2h 20 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 1kg faina
- 6 oua
- 250 ml lapte
- 150 gr zahar
- 400 gr nuci
- 50 gr drojdie
- 2 linguri cacao
- 2 linguri zahar vanilat
- 3 linguri esenta de rom
- 4 linguri ulei


Mod de preparare:
Pas 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Apoi se adauga pe rand, in cuva masinii de framantat, laptele, uleiul, esenta de rom, 4 galbenusuri de ou (2 raman pentru ultima faza), zaharul....
Pas 2: ... faina si drojdia.
Pas 3: Se lasa la framantat pentru o ora si jumatate.

Pas 4: Se toaca nuca. Se adauga zaharul vanilat si cacao. Separat se bat albusurile spuma (cu putina sare). 
Pas 5: Compoziţia de nuca impreuna cu spuma de albusuri se amesteca (de jos in sus), usor, cu o paleta.   
Pas 6: Aluatul de cozonac se intinde pe o suprafata unsa cu ulei si apoi se adauga crema de nuca. 
Pas 7: Se ruleaza si se aseaza intr-o forma unsa cu ulei. Pe deasupra se unge cu galbenus de ou (cele 2 ramase) si se adauga bucati intregi de nuca. Se da la cuptor, la 150 grade, pentru 50 de minute.
Se taie felii dupa ce s-a racit. Se poate servi cu un pahar de lapte alaturi.

Poftă bună!
Back to Top