Ardei umpluti



Reţeta ardeilor umpluţi este una deloc greu de urmat. Amestecul de carne tocata, legume si verdeturi se poate adapta si pentru vegetarieni (inlocuind carnea cu ciupercile). Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 1h 20 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 6 ardei graşi
- 2 cepe
- 3-4 morcovi mari(9 morcovi mici)
- 400 gr carne tocată
- 1 legătură mărar
- 200 gr roşii in bulion
- 1 ou
- 4 linguri ulei
- 1 lingură cimbru
- 1/2 lingura boia dulce
- 1 ceaşca orez
- 3 frunze de dafin
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se căleşte ceapa tăiată mărunt, în ulei.

Pas 2: Se rad morcovii (pe răzătoarea mare) şi se adaugă peste ceapă.
Pas 3: Se adauga carnea tocată.


Pas 4: Când s-a călit carnea, se aşeaza intr-un bol incăpător.
Pas 5: Se adaugă orezul, roşiile, boiaua, cimbrul, mărarul, sare şi piper. Se amesteca bine.

Pas 6: Se adaugă în compoziţia de carne, un ou.

Pas 7: Ardeii se curata de cotor şi seminţe. Se păstrează capacul.


Pas 8: Se umplu apoi cu amestecul de carne (obţinut la pasul 6). 
Pas 9: Se aşează capacele peste fiecare ardei umplut, se adaugă apă şi frunzele de dafin. Se fierb pentru aproximativ 40 de minute.

Se servesc calzi. Recomand consumarea lor cu smântână.

Poftă bună!
Back to Top