In general, souffle-urile au reputaţia de a fi dificile. Unele sunt într-adevar dar altele, cum este cazul acestui souffle de brânză, sunt chiar simple. | |
Timp de preparare: 45 minute | |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 200 ml lapte - 100 gr brânză telemea - 3 ouă - 20 gr unt - 2 linguri de făină - 3 linguriţe de smântână - caşcaval ras - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se prepară un sos bechamel: se amestecă făina cu untul. | |
Pas 2: Apoi se adaugă laptele. Se amestecă în continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe de făină. Dacă s-au format deja, folosiţi o sita şi strecuraţi sosul. | |
Pas 3: Se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile de ou, smântâna şi brânza rasă. | |
Pas 4: Apoi se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 5: Se bat albuşurile spumă (eu am adăugat şi un praf de sare). | |
Pas 6: Se încorporează albuşurile uşor (cu o spatulă) în compoziţia de la pasul 4 (amestecând de jos în sus). | |
Pas 7: Compoziţia de toarnă în 6 boluri ceramice (unse înainte cu unt). Bolurile se aşează într-o tavă cu apă (nivelul apei să fie până la jumătatea micilor boluri cu souffle). | |
Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 30 de minute (fără a deschide uşa acestuia cât timp preparatul nu e gata). | |
Poftă bună! |