Souffle de branza


In general, souffle-urile  au reputaţia de a fi dificile. Unele sunt într-adevar dar altele, cum este cazul acestui souffle de brânză, sunt chiar simple.
Timp de preparare: 45 minute
Porţii: 6




Ingrediente:
- 200 ml lapte
- 100 gr brânză telemea
- 3 ouă
- 20 gr unt
- 2 linguri de făină
- 3 linguriţe de smântână
- caşcaval ras
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se prepară un sos bechamel: se amestecă făina cu untul.
Pas 2: Apoi se adaugă laptele. Se amestecă în continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe de făină. Dacă s-au format deja, folosiţi o sita şi strecuraţi sosul.
Pas 3: Se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile de ou, smântâna şi brânza rasă.
Pas 4: Apoi se condimentează cu sare şi piper alb.
Pas 5: Se bat albuşurile spumă (eu am adăugat şi un praf de sare).
Pas 6: Se încorporează albuşurile uşor (cu o spatulă) în compoziţia de la pasul 4 (amestecând de jos în sus).
Pas 7: Compoziţia de toarnă în 6 boluri ceramice (unse înainte cu unt). Bolurile se aşează într-o tavă cu apă (nivelul apei să fie până la jumătatea micilor boluri cu souffle).
Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 30 de minute (fără a deschide uşa acestuia cât timp preparatul nu e gata).
Poftă bună!
Back to Top