Cartofi frantuzesti sau soufle de cartofi

Cartofii frantuzesti (soufle de cartofi ) sunt minunati cand vrei sa re-inventezi cartoful. :) Invetiti intr-un strat de oua, branza si smantana, cartofii frantuzesti trebuie incercati macar o data. Apoi o sa-mi dati dreptate.

Timp de preparare: 1h 40 minute
Porţii: 6



Ingrediente:
- 3-4 cartofi
- 4 ouă
- 100 gr brânză feta
- 30 gr caşcaval
- 100 ml  lapte
- 100 ml smântână
- 30 gr brânză dulce
- 30 gr unt
- sare



Mod de preparare:
Pas 1: Se fierb cartofii în coajă. Se adaugă şi puţină sare.


Pas 2: Se fierb 3 ouă.

Pas 3: Se unge cu unt vasul termorezistent.


Pas 4: Se bate un ou cu puţină sare. Se adaugă laptele, smântâna şi brânza dulce.


Pas 5: Se aşează un strat de cartofi (tăiaţi rondele), ...

Pas 6: ... un strat de ouă (tăiate rondele),


Pas 7: ... apoi se adaugă câteva linguri din compoziţia de smântână (pregatită la pasul 4) şi bucăţele de brânza feta. Se continuă procedeul.



Pas 8: Se încheie cu un strat de cartofi peste care se adaugă ultima parte din compoziţia de smântână, brânza feta şi caşcaval ras. Se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minte, la 180 grade Celsius.


Pas 9: Lăsaţi cartofii franţuzeşti să se răcească puţin.



Poftă bună!
Back to Top