Salata racoroasa cu dovlecei

Cine nu s-a gandit vreodata ca salata de dovlecei poate fi o alegere minunata in zilele calduroase de vara, ar trebui sa o incerce macar o data. Usoara, racoroasa si plina de vitamine!

Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 2



Ingrediente:
- 4-5 frunze de salată verde
- 5 ridichi
- 1 dovlecel tânăr
- 1/4 ardei roşu
- 2 fire de ceapă verde
- 3 linguriţe ulei de măsline
- 1 linguriţă oţet balsamic
- 1/2 linguriţă seminţe de in
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Salata se spală bine şi se taie în fâşii.

Pas 2: Dovlecelul se curăţă de coajă şi se taie rondele (sau jumătăţi de rondele).

Pas 3: Se adaugă ardeiul roşu (tăiat în fâşii) şi ceapa verde (tăiată rondele).

Pas 4: Ridichile se taie rondele şi se adaugă în bolul de salată.  
Pas 5: La sfârşit, se adaugă în bolul de salată sosul Vinegrette (se amestecă uleiul de măsline cu oţetul balsamic), seminţele de in şi sare.  Se amestecă uşor toate ingredientele. 
Se poate servi alături de cartofi franţuzeşti.

Poftă bună!

Back to Top