Cine nu s-a gandit vreodata ca salata de dovlecei poate fi o alegere minunata in zilele calduroase de vara, ar trebui sa o incerce macar o data. Usoara, racoroasa si plina de vitamine! Timp de preparare: 10 minute | |
Porţii: 2 | |
Ingrediente: | |
- 4-5 frunze de salată verde - 5 ridichi - 1 dovlecel tânăr - 1/4 ardei roşu - 2 fire de ceapă verde - 3 linguriţe ulei de măsline - 1 linguriţă oţet balsamic - 1/2 linguriţă seminţe de in - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Salata se spală bine şi se taie în fâşii. | |
Pas 2: Dovlecelul se curăţă de coajă şi se taie rondele (sau jumătăţi de rondele). |
|
Pas 3: Se adaugă ardeiul roşu (tăiat în fâşii) şi ceapa verde (tăiată rondele). |
|
Pas 4: Ridichile se taie rondele şi se adaugă în bolul de salată. | |
Pas 5: La sfârşit, se adaugă în bolul de salată sosul Vinegrette (se amestecă uleiul de măsline cu oţetul balsamic), seminţele de in şi sare. Se amestecă uşor toate ingredientele. | |
Se poate servi alături de cartofi franţuzeşti. Poftă bună! |