Pandispan cu visine



Se pot folosi visine proaspete sau din compot (dar scurse bine de apa; altfel se scufunda in pandispan).
Mie pandispanul cu visine imi aminteste de copilarie, cand mama il prepara si apoi eu asteptam cu ochii zgaiti la geamul cuptorului...
Voua ce amintire va trezeste?
35 minute
6 portii





Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 1 plic praf de copt(10 gr)
- 1 plic zahar vanilat(10 gr)
- vişine fără sâmburi
- sare



Mod de preparare:
Pas 1: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile (cu puţină sare).


Pas 2: Se adaugă zahărul tos şi cel vanilat.

Pas 3: Se adaugă gălbenuşurile.

Pas 4: Se amestecă făina cu praful de copt.


Pas 5: Se adaugă amestecul de făină. Se amestecă uşor, cu o spatulă, de jos în sus.

Pas 6: Am tapetat cu hârtie de copt o tavă şi am turnat compoziţia de pandişpan în aceasta.


Pas 7: Vişinele se scurg bine de zeamă şi se adaugă peste ele o linguriţă de făină.



Pas 8: Se aşează vişinele peste pandişpan. Se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minte, la 180 grade Celsius.


Pas 9: Se lasă să se răcească puţin.

Poftă bună!
Back to Top