Tabule




Tabule sau tabouleh este o mâncare specific libaneză.
Combinata cu o portie de humus alaturi, va veti simti plini de energie pe durata intregii zile. Eu am incercat-o si a fost un deliciu.

10 minute
2 portii





Ingrediente:
- 4 legături de pătrunjel
- 1/2 ceapă
- 1 roşie
- 1/2 lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă sare




Mod de preparare:
Pas 1: Se toacă pătrunjelul.


Pas 2: Se taie roşia cubuleţe şi se adaugă peste pătrunjelul tocat. 
Pas 3: Se taie mărunt jumătate de ceapă şi se adaugă în bol.
Opţional: se poate adăuga şi 1/2 ceaşcă de grâu zdrobit sau burgul.

Pas 4: Se amestecă cele 3 ingrediente. Apoi se adaugă zeama de la jumătate de lămâie, uleiul şi sarea.


Se serveşte alături de hummus (de data aceasta am folosit tahini - pasta de susan- în loc de seminţe de susan) şi lipii libaneze.

Poftă bună!

Advertisement

Back to Top