Tabule sau tabouleh este o mâncare specific libaneză. Combinata cu o portie de humus alaturi, va veti simti plini de energie pe durata intregii zile. Eu am incercat-o si a fost un deliciu. | |
10 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 4 legături de pătrunjel - 1/2 ceapă - 1 roşie - 1/2 lămâie - 2 linguri ulei de măsline - 1/2 linguriţă sare |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se toacă pătrunjelul. | |
Pas 2: Se taie roşia cubuleţe şi se adaugă peste pătrunjelul tocat. | |
Pas 3: Se taie mărunt jumătate de ceapă şi se adaugă în bol. Opţional: se poate adăuga şi 1/2 ceaşcă de grâu zdrobit sau burgul. |
|
Pas 4: Se amestecă cele 3 ingrediente. Apoi se adaugă zeama de la jumătate de lămâie, uleiul şi sarea. |
|
Se serveşte alături de hummus (de data aceasta am folosit tahini - pasta de susan- în loc de seminţe de susan) şi lipii libaneze. Poftă bună! |