|
Lintea e unul din alimentele importate, ce contine proteine. E destul de gustoasa si satioasa asa ca o recomand cu mare placere celor care vor sa o consume sub forma de tocanita.
Timp de preparare: 2 ore |
Porţii: 6 |
Ingrediente: |
- 250 gr linte (bio)
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 foaie de dafin
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 lămâie
- 4 linguri lapte de soia
- 2 linguri făină
- 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 linguriţă zahăr brun
- 1 linguriţă sare |
|
Mod de preparare: |
|
Boabele de linte se lasă peste noapte la înmuiat.
Pas 1: Se fierb boabele de linte cu zahărul brun şi foaia de dafin. Din când în când, folosiţi spumiera pentru a înlătura spuma ce se formează. |
|
Pas 2: Când lintea aproape s-a fiert (după vreo oră şi jumătate) se taie ceapa, morcovul, pătrunjelul (frunze şi rădăcină) şi usturoiul.
|
|
Pas 3: Se călesc în puţin ulei de măsline ceapa, pătrunjelul rădăcină şi morcovul. Apoi se adaugă puţină apă. |
|
Pas 4: Se condimentează cu sare şi boia de ardei dulce. |
|
Pas 5: Se adaugă lintea fiartă şi o cană cu apă. |
|
Pas 6: Se adaugă usturoiul. |
|
Pas 6: Laptele de soia, făina şi puţină boia se amestecă separat şi se adaugă peste tocăniţa de linte. Apoi se adaugă pătrunjelul verde şi zeama de lămâie. După aproximativ 15 minute preparatul e gata. |
|
Poftă bună!
|