Pentru reţeta ouălor în coş de avocado m-am inspirat de aici şi am adus câteva mici îmbunătăţiri. Am adăugat brânză Caesar, brânză brie, alune caju şi boia de ardei dulce. Iată şi reteta! | |
Timp de preparare: 30 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1 avocado mare - 2 ouă mai mici - 1 felie brânză Caesar - 2 bucăţi mici brânză brie - 2-3 alune caju - boia de ardei roşu - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie fructul de avocado în jumătate, se scoate sâmburele şi se scobeşte cu o lingura, pentru a mări adâncitura, astfel încât oul să aibe suficient loc. Eu am ales un avocado mai verde, pentru că el va fi dat la cuptor şi se va înmuia puţin. | |
Pas 2: Se aşează câte o bucăţică de brânză Caesar. | |
Pas 3: Se formează cuiburi din folie de aluminiu pentru preparatul meu; asta pentru a nu se răsturna în cuptor, sau o dată cu manipularea tăvii. | |
Pas 4: Se condimentează cu sare, piper alb şi boia de ardei dulce. Se dă la cuptor până se rumeneşte puţin oul pe deasupra. | |
După ce se scoate din cuptor, se adaugă deasupra brânză brie şi alune caju sfărâmate. Se serveşte cald. | |
Poftă bună! |