Sparanghel invelit in bacon


Reţeta sparanghelului tras la tigaie e bine-cunoscută. Eu am ales azi să îl înfăşor în fâşii de bacon uşor fumată şi să îl prăjesc în unt aromatizat cu usturoi.
Timp de preparare: 10 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 6 buc. sparanghel
- 6 fâşii de bacon
- unt
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se spală sparanghelul şi se taie codiţele.
Pas 2: Se înfăşoară fiecare sparanghel cu câte o fâşie se bacon. Se asigură cu o scobitoare.
Pas 3: Se topeşte untul şi se aromează cu usturoi. Apoi feliile se usturoi şi scot din tigaie.

Pas 4: Se adaugă sparanghelul înfăşurat în bacon. Dacă şunca nu are suficientă grăsime, mai puteti adăuga unt. Cand s-au rumenit pe o parte, se elimină scobitoarea şi se întorc şi pe cealaltă parte. In 2-3 minute sunt gata. Sparanghelul e usor al dente şi a preluat din aroma de usturoi şi cea de suncă.
Se servesc călduţe. :o)

Poftă bună!
Back to Top