Reţeta sparanghelului tras la tigaie e bine-cunoscută. Eu am ales azi să îl înfăşor în fâşii de bacon uşor fumată şi să îl prăjesc în unt aromatizat cu usturoi.  | |
| Timp de preparare: 10 minute | |
| Porţii: 2 | 
Ingrediente:  | |
| - 6 buc. sparanghel - 6 fâşii de bacon - unt - 1 căţel de usturoi - sare - piper alb  | 
|
Mod de preparare:  | |
| Pas 1: Se spală sparanghelul şi se taie codiţele. | |
| Pas 2: Se înfăşoară fiecare sparanghel cu câte o fâşie se bacon. Se asigură cu o scobitoare. | |
| Pas 3: Se topeşte untul şi se aromează cu usturoi. Apoi feliile se usturoi şi scot din tigaie.  | |
| Pas 4: Se adaugă sparanghelul înfăşurat în bacon. Dacă şunca nu are suficientă grăsime, mai puteti adăuga unt. Cand s-au rumenit pe o parte, se elimină scobitoarea şi se întorc şi pe cealaltă parte. In 2-3 minute sunt gata. Sparanghelul e usor al dente şi a preluat din aroma de usturoi şi cea de suncă. | |
| Se servesc călduţe. :o) | |
| Poftă bună! | |






