Oua Benedict


Reţeta ouălor Benedict este destul de complexă. O recomand în cazul în care aveţi suficient timp la dispoziţie. Sosul olandez şi oul fiet în apă necesită o atenţie deosebită.
Se pot servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2



Ingrediente:
- 4 ouă
- 2 felii muşchi
- 2 pâinici
- 50 gr unt
- 1/2 lămâie
- 2 linguri de oţet
- mărar 
- sare
- piper alb


Mod de preparare:
Pas 1: Se topeşte untul.


Pas 2: Se strecoară pentru a rămâne clar.
Pas 3: Se amestecă 2 gălbenuşuri cu 2 linguri de apă fierbinte.

Pas 4: Se aşează vasul desupra unei oale cu apă fierbinte (au bain marie) şi se amestecă bine. E vorba de 5-10 de minute de amestecat/bătut cu telul. 
Pas 5: Se ia de pe foc şi se încorporeaza untul, puţin câte puţin. Apoi se adaugă zeama de la 1/2 de lămâie, sare şi piper alb. Acesta e sosul olandez care va fi folosit la sfârşit.
Pas 6: Se prăjesc feliile de muşchi în putin ulei. 
Pas 7: Fiecare felie de muşchi se aşează pe câte o jumătate de pâinică.
Pas 8: Intr-o tigaie se lasă la încălzit apă. Se adaugă oţetul şi puţină sare.
Pas 9: Am utilizat un inel de cofetarie pentru a obţine un ou perfect rotund.
Pas 10: Fiecare ou se sparge şi se aşează în câte un bol.
Pas 11: Se răstoarnă oul din bol în inelul din tigaie.
Altă variantă ar fi să se creeze un mic vartej în apă, folosind lingura, şi apoi să se dea drumul oului în apă.

Pas 12: Se aşează oul prăjit în apă peste felia de muşchi prăjită.
Pas 13: Se adaugă două linguri de sos olandez pe deasupra.
La sfârşit am presărat puţin mărar verde.

Poftă bună!
Back to Top