Mancare de spanac


Mâncarea de spanac se numără printre este reţetele simple pe care le cunosc şi pe care le pot face cu mare plăcere, oricând, la orice oră. Dacă aveti nevoie de fier, aceasta e una din mâncărurile pe care trebuie să le încercaţi.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2












Ingrediente:
- 500 gr spanac
- 2 cepe medii
- 100ml smântână lichidă
- 1 lingură făină
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Spanacul se spală bine cu apă rece.

Pas 2: Se pun la fiert 2-3 litri de apă, într-o oală încăpătoare. Se adaugă puţină sare şi apoi  spanacul.
Pas 3: Dupa 3-4 minute se scoate spanacul, se scurge de apă şi se spală cu apă rece. Astfel spanacul îşi va păstra culoarea puternică.

Pas 4: Se mărunţeste bine cu un cuţit. 
Pas 5: Ceapa se taie mărunt şi se căleşte cu unt. Se poate folosi la fel de bine şi ulei. Apoi se adaugă puţină apă şi se condimentează cu sare şi piper alb. 
Pas 6: Se adaugă spanacul tăiat mărunt. 
Pas 7: Apoi se adaugă smântâna cu făină. La sfârşit se adaugă căţelul de usturoi tăiat mărunt. Se mai lasă să dea într-un clocot şi mâncarea de spanac e gata.
Se serveşte cald.

Poftă bună!
Back to Top