Mini-briose cu zmeura si ciocolata






Reţeta este destul de simplă. Am folosit zmeură congelată, sucul de la un sfert de rodie şi ciocolată neagră cu alune pe deasupra. Daca fac abstracţie de curăţarea şi obţinerea sucului de rodie, pot considera aceasta reţetă una extrem de rapidă. La cuptor brioşele mele au stat mai puţin de 15 minute. :)

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- o mână de zmeură sau de fragi
- 2 ouă
- 1/4 rodie
- 120 gr făină
- 100 gr zahăr
- 1/2 lingură praf de copt
- 1 lingură zahăr vanilat
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- sare
- ciocolată neagră

Mod de preparare:
Pas 1: Albuşurile de bat spumă cu puţină sare. Se adaugă apoi pe rând, zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie.

Pas 2: Se adaugă şi gălbenuşurile. 
Pas 3: Se pregateşte sucul de rodie: se scot boabele din rodie şi se strivesc cu lingura printr-o sita de inox. Atenţie că pătează! Apoi se strivesc cu o furculiţa fragii. Se adaugă  sucul şi fragii în compoziţia de mai sus şi se continuă amestecarea cu mixerul.

Pas 4: Praful de copt şi făina se amestecă bine, şi împreuna se adaugă peste compoziţia cu fragi şi suc de rodie. 
Pas 5: Se aşează câte o lingură de compoziţie în forme de brioşe sau direct(cum am facut eu) în hârtia speciala pentru brioşe.  Mie mi-au ieşit 40 de mini-brioşe. 
Pas 6: Apoi le-am dat la cuptor pentru 15 minute. Se verifică dacă sunt gata cu o scobitoare.  
Pas 7: Imediat ce s-au scos de la cuptor se rade ciocolată neagră pe deasupra şi se adaugă câte o zmeură pe fiecare mini-brioşă. 
Se servesc reci.

Poftă bună!
Back to Top