|
Pentru acest preparat trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare. Asta pentru ca pieptul de pui va trebui să stea la marinat peste 2-3 ore. Se poate pregăti marinata de cu seara şi a doua zi se poate prepara puiul cu rodie. Reţeta este mai jos. |
Timp de preparare: 3h 30 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1 piept de pui - 1 ceapă medie - 1/4 rodie - un cub de unt - 1 cană de iaurt - 2 linguri ulei de măsline - oregano - 2 foi de dafin - zeama de la 1/2 lămâie - o ceaşcă de orez - 2 linguri ulei de floarea soarelui - 1/2 lingură de zahăr - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se marinează puiul. Pentru asta, pieptul de pui se taie în bucăţi mici... | |
Pas 2: ...se adaugă iaurtul, uleiul de masline, oregano, zeama de lamaie şi foile de dafin... | |
Pas 3: ...se taie felii usturoiul şi se adaugă şi el în marinată. Puiul se lasă la marinat peste o oră. Eu am avut răbdare 3 ore. :o) | |
Pas 4: Am spălat orezul, şi l-am dat la cuptor într-o tavă cu o cană de apă, 2 linguri ulei de floarea soarelui, sare şi piper alb. Orezul trebuie să fie cât mai simplu. Asta pentru a pune în evidenţă aromele pieptului de pui. | |
Pas 5: După ce s-a marinat bine (3 ore) am adăugat bucăţile de piept de pui într-o tigaie şi le-am sotat cu unt. | |
Pas 6: Se adaugă apoi ceapa tăiată solzişori si 1/2 lingura de zahar. | |
Pas 7: Apoi se adaugă boabele de rodie şi suc de rodie (cateva boabe le-am presat cu lingura). In 2-3 minute puiul va prelua şi din aroma rodiei şi masa-i gata! | |
Se serveşte cald, alături de orezul făcut la cuptor (peste care se adaugă câteva boabe de rodie şi puţin mărar verde). | |
Poftă bună! |