Pangasius cu sos de vin alb



Reţeta pangasiusului cu sos de vin alb este una extrem de simplă. Peştele se fierbe în vin cu apă (în proporţii egale) şi apoi se pregăteşte sosul cu vin şi smântână.Totul nu durează mai mult de un sfert de oră. Ce rezultă e chiar minunat de bun.

Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 2




Ingrediente:
- 2 bucăţi file de pangasius
- 50ml vin alb
- 50ml apă
- 5 linguri de smântână
- 2 ouă
- 1/2 lămâie
- mărar
- busuioc
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Pangasius-ul se taie în bucăţi potrivite şi se aşează într-o oală/tigaie încăpătoare. Se adaugă vinul şi apa. După 4-5 minute de fiert, peştele e gata. Se scoate uşor cu o paleta şi se aşează pe farfurie.

Pas 2: Se amestecă smântâna cu gălbenuşurile de ou.
Pas 3: Apoi se adaugă peste apa cu vin în care a fiert peştele. Se amestecă în continuu, pentru a se forma sosul.
Obs.: Se foloseşte o spumieră pentru a înlătura din apa cu vin, spuma produsă în urma fierberii peştelui.

Pas 4: Se condimentează cu sare, piper alb, mărar şi busuioc şi se mai lasă 2-3 minute la fiert, la foc mic.
Când sosul de vin alb e gata, se strecoară şi se adaugă peste pangasius. Se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi preparatul e numai bun de savurat.

Poftă bună!
Back to Top