Briose cu cipsuri de ciocolata



Cand doriti ceva dulce, rapid, sigur asta e solutia: briose cu cipsuri de ciocolata. Reţeta e simpla. E vorba de reteta clasica de brise la care s-au adaugat micile cipsuri de ciocolata.

Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- 2 oua mari
- 200 gr faina
- 120 gr zahar
- 2 linguri zahar vanilat
- 1 lingura praf de copt
- 2 linguri esenta de rom
- cipsuri de ciocolata
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se bat albusurile de ou cu putina sare. 
Pas 2: Se adauga zaharul tos (putin cate putin) si zaharul vanilat, amestecandu-se in continuu cu mixerul.
Pas 3: Se adauga si galbenusurile. 
Pas 4: Faina si praful de copt se amesteca bine si apoi se adauga peste compozitia de oua cu zahar. 
Pas 5: Apoi am adaugat esenta de rom si cipsurile de ciocolata. Am amestecat usor cu o spatula, de jos in sus. 
Pas 6: Se toarna compozitia in formele de briose. Apoi le-am dat la cuptor pentru 20 de minute (la 150 grade Celsius), pana s-au inaltat si rumenit pe deasupra.  
Sunt bune şi calde şi reci. Eu am ales sa le mananc cu kiwi. Alaturi am avut si un pahar cu lapte de soia. :o)

Poftă bună!
Back to Top