Cand doriti ceva dulce, rapid, sigur asta e solutia: briose cu cipsuri de ciocolata. Reţeta e simpla. E vorba de reteta clasica de brise la care s-au adaugat micile cipsuri de ciocolata. | |
Timp de preparare: 30 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 2 oua mari - 200 gr faina - 120 gr zahar - 2 linguri zahar vanilat - 1 lingura praf de copt - 2 linguri esenta de rom - cipsuri de ciocolata - sare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se bat albusurile de ou cu putina sare. | |
Pas 2: Se adauga zaharul tos (putin cate putin) si zaharul vanilat, amestecandu-se in continuu cu mixerul. | |
Pas 3: Se adauga si galbenusurile. | |
Pas 4: Faina si praful de copt se amesteca bine si apoi se adauga peste compozitia de oua cu zahar. | |
Pas 5: Apoi am adaugat esenta de rom si cipsurile de ciocolata. Am amestecat usor cu o spatula, de jos in sus. | |
Pas 6: Se toarna compozitia in formele de briose. Apoi le-am dat la cuptor pentru 20 de minute (la 150 grade Celsius), pana s-au inaltat si rumenit pe deasupra. | |
Sunt bune şi calde şi reci. Eu am ales sa le mananc cu kiwi. Alaturi am avut si un pahar cu lapte de soia. :o) | |
Poftă bună! |