Salata orientala



Salata orientala este ruda mai mica a salatei boeuf. Se taie marunt si aici toata ingredientele, dar nu se adauga maioneaza ci doar un dressing de mustar cu ulei si otet. Se poate servi atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 4 cartofi
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 ceapa alba
- 1 fir de ceapa verde
- 1 castravete murat
- 2 oua
- 7-8 masline
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita de otet
- 3 linguri ulei
- cimbru
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu putina sare. Se fierb separat si ouale pentru 5-6 minute.
Pas 2: Se taie cubulete castravetele si ardeiul rosu. Ceapa alba se taie julien si cea verde rondele. Ouale fierte se taie bucati ceva mai mari.
Pas 3: Se pregateste dressingul: se amesteca mustarul cu otet si apoi se adauga uleiul (putin cate putin). Cand s-a incorporat tot uleiul, se adauga sare, piper alb si cimbru.

Pas 4: Cartofii fierti se curata de coaja si se taie cuburi ceva mai mari. 
Pas 5: Se adauga legumele si ouale taiate, si dressingul. Se amesteca usor cu o paleta, avand grija sa nu se sfarame cartofii.
Pas 6: Pe deasupra se adauga maslinele.
Se serveste rece.

Poftă bună!
Back to Top