Salata Caesar



Salata Caesar, se numara categoric printre salatele mele preferate. Nu dureaza 5-10-15 minute, ca multe din salatele pregatite de mine, dar ce mai conteaza inca 10 minute in plus, cand e vorba de o asemenea salata... Gustoasa si extrem de satioasa ar putea fi caracterizarea mea pentru salata Caesar, care poate fi consumata chiar in loc de fel principal, la o masa.

Timp de preparare: 25 minute
Porţii: 2





Ingrediente:
- o salata verde
- 200 gr piept de pui
- 4 felii de paine
- 2 oua
- parmezan
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita otet de mere
- ulei de masline
- un praf de usturoi
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Am taiat coaja feliilor de paine. Apoi am creat bucatelele de crutoane pe care le-am prajit cu 3 linguri de ulei de masline. Cand s-au rumenit le-am asezat pe o farfurie cu un servet de hartie, pentru a se raci si a elimina orice exces de ulei.

Pas 2: Ouale se fierb in apa cu sare pentru 4-5 minute. 
Pas 3: Pieptul de pui se prajeste pe ambele parti, in putin ulei de masline. Am condimentat cu sare, piper alb si un praf de usturoi. Cand e gata, se lasa la racit si apoi se taie cubulete.

Pas 4: Se spala salata si se rupe bucati; se adauga crutoanele de paine si oul taiat in jumatate. 
Pas 5: Pentru  dresing am amestecat zeama de la jumatate de lamaie cu mustarul, otetul de mere, sare, piper alb. Apoi am adaugat 4-5 linguri de ulei de masline, una cate una (nu tot o data).
Apoi vine randul bucatelelor de pui, a parmezanului si a dresing-ului. Se serveste rece.

Poftă bună!
Back to Top