Salata Caesar, se numara categoric printre salatele mele preferate. Nu dureaza 5-10-15 minute, ca multe din salatele pregatite de mine, dar ce mai conteaza inca 10 minute in plus, cand e vorba de o asemenea salata... Gustoasa si extrem de satioasa ar putea fi caracterizarea mea pentru salata Caesar, care poate fi consumata chiar in loc de fel principal, la o masa. | |
Timp de preparare: 25 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- o salata verde - 200 gr piept de pui - 4 felii de paine - 2 oua - parmezan - 1/2 lamaie - 1 lingurita mustar - 1 lingurita otet de mere - ulei de masline - un praf de usturoi - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am taiat coaja feliilor de paine. Apoi am creat bucatelele de crutoane pe care le-am prajit cu 3 linguri de ulei de masline. Cand s-au rumenit le-am asezat pe o farfurie cu un servet de hartie, pentru a se raci si a elimina orice exces de ulei. | |
Pas 2: Ouale se fierb in apa cu sare pentru 4-5 minute. | |
Pas 3: Pieptul de pui se prajeste pe ambele parti, in putin ulei de masline. Am condimentat cu sare, piper alb si un praf de usturoi. Cand e gata, se lasa la racit si apoi se taie cubulete. | |
Pas 4: Se spala salata si se rupe bucati; se adauga crutoanele de paine si oul taiat in jumatate. | |
Pas 5: Pentru dresing am amestecat zeama de la jumatate de lamaie cu mustarul, otetul de mere, sare, piper alb. Apoi am adaugat 4-5 linguri de ulei de masline, una cate una (nu tot o data). | |
Apoi vine randul bucatelelor de pui, a parmezanului si a dresing-ului. Se serveste rece. | |
Poftă bună! |