Nu stiu cum de mi-a scapat o asa reteta din "cartea mea online de bucate". Nu e nimic complicat la aceasta salata. Trebuie intr-adevar multa rabdare, dar rezultatul chiar merita orice efort. | |
Timp de preparare: 1h 10 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 6 cartofi mari - 2 morcovi mici - 1 piept de pui mare - 2 castraveti murati - 2 ardei capia copti (optional) - 1 ou - 1 lingura de mustar - 200ml ulei - 100 gr mazare fiarta - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se curata cartofii si morcovii si se fierb cu putina sare. | |
Pas 2: Se fierbe si pieptul de pui, in apa cu putina sare, de asemenea. Se poate fierbe si impreuna cu legumele. | |
Pas 3: Se pregateste maioneza: se amesteca galbenusul de ou cu mustarul. Apoi se adauga lingura cu lingura uleiul de floarea soarelui (nu tot o data), amestecandu-se in continuu, in aceeasi directie. | |
Pas 4: Cand legumele si pieptul de pui sunt fierte, se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia si castravetele murat. Se aseaza totul intr-un bol incapator. | |
Pas 5: Se adauga mazarea si se condimenteaza cu sare si piper alb. Se amesteca usor cu o paleta, astfel incat sa nu sfarame legumele. | |
Pas 6: Se adauga maioneza si se continua amestecarea (de jos in sus), la fel de usor. Nu va grabiti! Dupa 2-3 minute de amestecat, salata e gata. | |
Este buna rece. | |
Poftă bună! |