Salata boeuf



Nu stiu cum de mi-a scapat o asa reteta din "cartea mea online de bucate". Nu e nimic complicat la aceasta salata. Trebuie intr-adevar multa rabdare, dar rezultatul chiar merita orice efort.

Timp de preparare: 1h 10 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 6 cartofi mari
- 2 morcovi mici
- 1 piept de pui mare
- 2 castraveti murati
- 2 ardei capia copti (optional)
- 1 ou
- 1 lingura de mustar
- 200ml ulei
- 100 gr mazare fiarta
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se curata cartofii si morcovii si se fierb cu putina sare.
Pas 2: Se fierbe si pieptul de pui, in apa cu putina sare, de asemenea. Se poate fierbe si impreuna cu legumele.
Pas 3: Se pregateste maioneza: se amesteca galbenusul de ou cu mustarul. Apoi se adauga lingura cu lingura uleiul de floarea soarelui (nu tot o data), amestecandu-se in continuu, in aceeasi directie.

Pas 4: Cand legumele si pieptul de pui sunt fierte, se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia si castravetele murat. Se aseaza totul intr-un bol incapator. 
Pas 5: Se adauga mazarea si se condimenteaza cu sare si piper alb. Se amesteca usor cu o paleta, astfel incat sa nu sfarame legumele.
Pas 6: Se adauga maioneza si se continua amestecarea (de jos in sus), la fel de usor. Nu va grabiti! Dupa 2-3 minute de amestecat, salata e gata.
Este buna rece.

Poftă bună!
Back to Top