Salata de cartofi cu sos de smantana si ceapa



Aceasta e o reţeta specific suedeza. Mi-a placut cand am savurat-o alaturi de plicuri de vita (pregatite la gratar) si am zis sa o incerc si eu. Ingredientele sunt simple si la indemana oricui: cartofi, ceapa, smantana, maioneza. Suna bine, nu?

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 6 cartofi mari
- 1/2 ceapa rosie mare
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 200 ml ulei de masine
- 200 gr smantana
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se fierb cartofii in coaja. Se adauga putina sare in apa in care fierb acestia.
Pas 2: Dupa ce s-au fiert se lasa la racit si apoi se taie cubulete (nu asa de mici precum la salata boeuf, dar nici asa mari ca la salata orientala). 
Pas 3: Se adauga ceapa rosie taiata foarte marunt.

Pas 4: Se pregateste maioneza: se amesteca un galbenus de ou cu mustarul si apoi se adauga, picatura cu picatura, uleiul (nu tot o data). Se amesteca in continuu, in aceeasi directie. 
Pas 5: Peste maioneza se adauga smantana, putina sare si piper alb. Acesta este dressingul pentru acesta salata.
Pas 6: Se adauga dresingul de maioneza cu smantana peste cartofi si salata-i gata.
Se serveste rece, pe felii de paine.

Poftă bună!
Back to Top