Aceasta e o reţeta specific suedeza. Mi-a placut cand am savurat-o alaturi de plicuri de vita (pregatite la gratar) si am zis sa o incerc si eu. Ingredientele sunt simple si la indemana oricui: cartofi, ceapa, smantana, maioneza. Suna bine, nu? | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 6 cartofi mari - 1/2 ceapa rosie mare - 1 ou - 1 lingurita mustar - 200 ml ulei de masine - 200 gr smantana - 1 căţel de usturoi - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se fierb cartofii in coaja. Se adauga putina sare in apa in care fierb acestia. | |
Pas 2: Dupa ce s-au fiert se lasa la racit si apoi se taie cubulete (nu asa de mici precum la salata boeuf, dar nici asa mari ca la salata orientala). | |
Pas 3: Se adauga ceapa rosie taiata foarte marunt. | |
Pas 4: Se pregateste maioneza: se amesteca un galbenus de ou cu mustarul si apoi se adauga, picatura cu picatura, uleiul (nu tot o data). Se amesteca in continuu, in aceeasi directie. | |
Pas 5: Peste maioneza se adauga smantana, putina sare si piper alb. Acesta este dressingul pentru acesta salata. | |
Pas 6: Se adauga dresingul de maioneza cu smantana peste cartofi si salata-i gata. | |
Se serveste rece, pe felii de paine. | |
Poftă bună! |