Paste bolognese



Reţeta am primit-o de la nasul Gabi, care a preluat-o si el de la un coleg "italiano vero". Ei bine, da. Asa paste sa tot faci, dar sa fie si suficienta rabdare :) , caci dureaza aproximativ 2 ore pregatirea lor. Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 2 ore
Porţii: 8





Ingrediente:
- 500 gr carne tocata (porc si vita)
- 1 cutie paste Barilla (penne)
- 1 pahar de vin alb
- 250 gr rosii in suc propriu
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 1/4 telina
- 1 frunza de dafin
- 2 căţei de usturoi
- ulei de masline
- parmezan
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se taie ceapa si se caleste in ulei de masline. 
Pas 2: Se rade morcovul si apoi se adauga peste ceapa calita, impreuna cu o frunza de dafin. 
Pas 3: Dupa ce s-a calit si morcovul, se adauga carnea tocata. Se condimentează cu sare şi piper alb.

Pas 4: Dupa ce s-a calit si carnea, se adauga vinul alb. Se lasa la fiert pana scade vinul la jumatate. 
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu si telina rasa. Se lasa la fiert pana este carnea gata.
Pas 6: Pastele se fierb "al dente" intr-o oala incapatoare. Se scurg de apa. Apoi acestea si compozitia de carne se amesteca cu o paleta.  
Pas 7: Se aseaza pastele bologneze intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate. Pe deasupra se presara parmezan. Se da la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade Celsius sau pana parmezanul prinde o crusta aramie.
Sunt bune calde.

Poftă bună!
Back to Top