Reţeta am primit-o de la nasul Gabi, care a preluat-o si el de la un coleg "italiano vero". Ei bine, da. Asa paste sa tot faci, dar sa fie si suficienta rabdare :) , caci dureaza aproximativ 2 ore pregatirea lor. Se pot servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara. |
Timp de preparare: 2 ore |
Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
- 500 gr carne tocata (porc si vita) - 1 cutie paste Barilla (penne) - 1 pahar de vin alb - 250 gr rosii in suc propriu - 2 cepe mari - 1 morcov - 1/4 telina - 1 frunza de dafin - 2 căţei de usturoi - ulei de masline - parmezan - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se taie ceapa si se caleste in ulei de masline. | |
Pas 2: Se rade morcovul si apoi se adauga peste ceapa calita, impreuna cu o frunza de dafin. | |
Pas 3: Dupa ce s-a calit si morcovul, se adauga carnea tocata. Se condimentează cu sare şi piper alb. | |
Pas 4: Dupa ce s-a calit si carnea, se adauga vinul alb. Se lasa la fiert pana scade vinul la jumatate. | |
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu si telina rasa. Se lasa la fiert pana este carnea gata. | |
Pas 6: Pastele se fierb "al dente" intr-o oala incapatoare. Se scurg de apa. Apoi acestea si compozitia de carne se amesteca cu o paleta. | |
Pas 7: Se aseaza pastele bologneze intr-un vas rezistent la temperaturi ridicate. Pe deasupra se presara parmezan. Se da la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade Celsius sau pana parmezanul prinde o crusta aramie. | |
Sunt bune calde. | |
Poftă bună! |