Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si merisoare



Reţeta am preluat-o de pe bucataras.ro, dar n-am putut sa rezist si i-am adus cateva imbunatatiri: n-am folosit iaurt de capsuni(gata preparat), ci chiar iaurt si 2 maini zdravene de capsuni; in loc de pesmet am folosit biscuiti digestivi si am mai adaugat niste merisoare. Se pot servi ca desert atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 20 minute (+3 ore la frigider)
Porţii: 8





Ingrediente:
- 200 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt
- 2 linguri zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- 7 linguri mari de iaurt
- 2 maini zdravene de capsuni
- 2 linguri de zahar
- 3.3dl frisca
- 1 lingura gelatina
- merisoare

Mod de preparare:
Pas 1: Se toaca biscuitii digestivi.
Pas 2: Se adauga untul (putin topit), zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca iar.
Pas 3: Rezulta un aluat sfaramicios, care se aseaza intr-un vas de sticla sau de tabla. Se preseaza bine cu o paleta. Acesta va constitui blatul prajiturii. Se da la frigider pana se pregateste si crema de iaurt.

Pas 4: Capsunele de paseaza si ele la procesator. Se adauga 2 linguri se zahar. 
Pas 5: Se adauga iaurtul si se mixeaza. 
Pas 6: Se pregateste gelatina. Se dizolva in apa calduta. (Atentie: Nu se fierbe!)
Pas 7: Peste compozitia de iaurt si capsuni se adauga gelatina si frisca lichida. Se mixeaza pentru 2-3 minute. Devine ca o spuma.
Pas 8: Se scoate blatul de la frigider. Peste compozitia de iaurt si capsuni se adauga gelatina si frisca lichida. Se mixeaza pentru 2-3 minute. Devine ca o spuma.
Pas 9: Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se presara merisoare pe deaupra (cele mai grele, s-au scufundat in crema).
Se da la frigider pentru 3 ore. Se serveste rece.

Poftă bună!
Back to Top