Reţeta am preluat-o de pe bucataras.ro, dar n-am putut sa rezist si i-am adus cateva imbunatatiri: n-am folosit iaurt de capsuni(gata preparat), ci chiar iaurt si 2 maini zdravene de capsuni; in loc de pesmet am folosit biscuiti digestivi si am mai adaugat niste merisoare. Se pot servi ca desert atât la prânz cât şi seara. | |
Timp de preparare: 20 minute (+3 ore la frigider) | |
Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
- 200 gr biscuiti digestivi - 100 gr unt - 2 linguri zahar vanilat - 1 lingurita esenta de rom - 7 linguri mari de iaurt - 2 maini zdravene de capsuni - 2 linguri de zahar - 3.3dl frisca - 1 lingura gelatina - merisoare |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se toaca biscuitii digestivi. | |
Pas 2: Se adauga untul (putin topit), zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca iar. | |
Pas 3: Rezulta un aluat sfaramicios, care se aseaza intr-un vas de sticla sau de tabla. Se preseaza bine cu o paleta. Acesta va constitui blatul prajiturii. Se da la frigider pana se pregateste si crema de iaurt. | |
Pas 4: Capsunele de paseaza si ele la procesator. Se adauga 2 linguri se zahar. | |
Pas 5: Se adauga iaurtul si se mixeaza. | |
Pas 6: Se pregateste gelatina. Se dizolva in apa calduta. (Atentie: Nu se fierbe!) | |
Pas 7: Peste compozitia de iaurt si capsuni se adauga gelatina si frisca lichida. Se mixeaza pentru 2-3 minute. Devine ca o spuma. | |
Pas 8: Se scoate blatul de la frigider. Peste compozitia de iaurt si capsuni se adauga gelatina si frisca lichida. Se mixeaza pentru 2-3 minute. Devine ca o spuma. | |
Pas 9: Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se presara merisoare pe deaupra (cele mai grele, s-au scufundat in crema). | |
Se da la frigider pentru 3 ore. Se serveste rece. | |
Poftă bună! |