Musaca

Reţeta aceasta o am de la mama. Nimic nu mi-a umplut inima de amintiri ca aceasta musaca preparata in stilul simplu de acasa. Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.


1h 30 minute

8 portii




Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 2 cepe albe
- 200 gr carne tocata
- 300 gr rosii in suc propriu
- 1 ou
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei dulce
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.
Pas 2: Ceapa se taie marunt si se caleste 1-2 minute in putin ulei. Se adauga sare si piper alb.
Pas 3: Se adauga carnea tocata si restul condimentelor: boia de ardei, cimbru si busuioc. Se adauga si un pahar de apa si se lasa la fiert pentru 20 de minute.

Pas 4: Cand carnea e aproape gata se adauga rosiile in suc propriu. Se lasa la foc mic pentru inca 10 minute.
Pas 5: Dupa ce s-au fiert, cartofii se scurg de apa si se fac piure. Se adauga si 2-3 bucatele de unt.
Pas 6: Piureul de cartofi se imparte in doua. O prima cantitate se aseaza in vasul rezistent la temperaturi inalte.
Pas 7: Se adauga compozitia de carne.
Pas 8: Apoi se aseaza a jumatate din cantitatea de piure de cartofi. Oul de bate si se unge suprafata musacalei (pentru o crusta minunata). Se da la cuptor pentru 40 de minute.
Se serveste usor calda. :o)

Poftă bună!
Back to Top