Reţeta aceasta o am de la mama. Nimic nu mi-a umplut inima de amintiri ca aceasta musaca preparata in stilul simplu de acasa. Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara. |
1h 30 minute
|
8 portii
|
Ingrediente: | |
- 1kg cartofi - 2 cepe albe - 200 gr carne tocata - 300 gr rosii in suc propriu - 1 ou - cimbru - busuioc - boia de ardei dulce - sare - piper alb |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. | |
Pas 2: Ceapa se taie marunt si se caleste 1-2 minute in putin ulei. Se adauga sare si piper alb. | |
Pas 3: Se adauga carnea tocata si restul condimentelor: boia de ardei, cimbru si busuioc. Se adauga si un pahar de apa si se lasa la fiert pentru 20 de minute. | |
Pas 4: Cand carnea e aproape gata se adauga rosiile in suc propriu. Se lasa la foc mic pentru inca 10 minute. | |
Pas 5: Dupa ce s-au fiert, cartofii se scurg de apa si se fac piure. Se adauga si 2-3 bucatele de unt. | |
Pas 6: Piureul de cartofi se imparte in doua. O prima cantitate se aseaza in vasul rezistent la temperaturi inalte. | |
Pas 7: Se adauga compozitia de carne. | |
Pas 8: Apoi se aseaza a jumatate din cantitatea de piure de cartofi. Oul de bate si se unge suprafata musacalei (pentru o crusta minunata). Se da la cuptor pentru 40 de minute. | |
Se serveste usor calda. :o) | |
Poftă bună! |