Vinete umplute cu legume, carne si parmezan


Reţeta vinetelor umplute este simpla dar nitel migaloasa. Se folosesc atat plita cat si cuptorul pentru pregatirea compozitiei si a preparatului final. Rezultatul merita insa orice efort!


40 minute

4 portii




Ingrediente:
- 2 vinete
- 200 gr carne tocata
- 2-3 rosii in suc propriu
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- cimbru
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Vinetele se spala, se taie in jumatati si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 170 grade Celsius pana se inmoaie.
Pas 2: Se taie marunt ceapa si se caleste in putin ulei.
Pas 3: Cand ceapa a capatat o culoare transparenta se adauga carnea tocata, sare si piper.

Pas 4: Se adauga un pahar de apa şi se lasă la fiert pentru 20 de minute.
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu (maruntite) si cimbru.
Pas 6: Se scot vinetele de la cuptor, se scobesc in mijloc, ca in imaginea alaturata.
Pas 7: Miezul vinetelor si compozitia de carne, ceapa si rosii se amesteca intr-un bol. Se umplu vinetele cu aceasta compozitie. Se adauga si putin parmezan pe deasupra si se mai dau la cuptor pentru 10 minute.
Sunt bune calde. Daca v-a plăcut, vă aştept cu un "like". :o)

Poftă bună!
Back to Top