Reţeta vinetelor umplute este simpla dar nitel migaloasa. Se folosesc atat plita cat si cuptorul pentru pregatirea compozitiei si a preparatului final. Rezultatul merita insa orice efort! |
40 minute
|
4 portii
|
Ingrediente: | |
- 2 vinete - 200 gr carne tocata - 2-3 rosii in suc propriu - 2 cepe - 2 linguri ulei - cimbru - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Vinetele se spala, se taie in jumatati si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 170 grade Celsius pana se inmoaie. | |
Pas 2: Se taie marunt ceapa si se caleste in putin ulei. | |
Pas 3: Cand ceapa a capatat o culoare transparenta se adauga carnea tocata, sare si piper. | |
Pas 4: Se adauga un pahar de apa şi se lasă la fiert pentru 20 de minute. | |
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu (maruntite) si cimbru. | |
Pas 6: Se scot vinetele de la cuptor, se scobesc in mijloc, ca in imaginea alaturata. | |
Pas 7: Miezul vinetelor si compozitia de carne, ceapa si rosii se amesteca intr-un bol. Se umplu vinetele cu aceasta compozitie. Se adauga si putin parmezan pe deasupra si se mai dau la cuptor pentru 10 minute. | |
Sunt bune calde. Daca v-a plăcut, vă aştept cu un "like". :o) | |
Poftă bună! |