Totul a inceput de la cateva fire de praz. Verificand ingredientele din camara si din frigider (si dand cu ochii de niste forme de tarte) am hotarat ca n-ar strica sa incerc niste tarte de cartof cu praz si mozzarela. |
40 minute |
8 portii |
Ingrediente: | |
- 5 cartofi - 1/2 fir mare de praz - 2 cepe verzi - 1/2 ceapa rosie - 50 gr brânză telemea - 20 gr brânză mozzarela - 2 oua mari - granule usturoi - marar - sare - piper alb - parmezan |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se spală şi se curăţă de coajă. | |
|
Pas 2: Se rad (pe răzătoarea mare) cartofii gata curatati. Se condimenteaza cu sare si granule de usturoi. (Am scurs un pic din zeama rezultata pentru ca mi s-a parut cam mult.) |
Pas 3: Se taie prazul, cepa verde si cea rosie. (Ce fericire a fost pe ele sa se intalneasca toate intr-un bol!) | |
Pas 4: Se bat ouale. Apoi se adauga mararul, sarea si piperul alb. | |
Pas 5: Peste compoziţia de ceapa si praz se adauga branza telemea (faramitata intre degete) si ouale batute. | |
Pas 6: Se aseaza cartofii rasi la baza formei de tarta (diametru de 15 cm). Ies vreo 8 tarte. Eu am facut 4 in forma de tarta si restul intr-un vas de yena. | |
Pas 7: Se aşează pe deasupra compozitia de praz, ou si branza. Se da la cuptor pentru 30 de minute (sau pana se rumenesc pe deasupra) la 170 grade Celsius. Dupa 15 minute de coacere, am deschis usa cuptorului si am asezat cu grija cate putina branza mozzarella pe fiecare tarta. La sfarsit (inainte de servire) am mai adauzat si putin parmezan. | |
Sunt bune şi calde şi reci. Daca v-a plăcut, vă aştept cu un "like". :o) | |
Poftă bună! | |