Cartofi copti umpluti cu 4 feluri de branza




Cine nu iubeste cartofii copti?! Azi am ales sa ii pregatesc umpluti cu branza. Si am fost foarte inspirata. N-a ramas urma de cartof dupa impartirea echitabila in farfurii. :)
1h 40 minute
3 portii




Ingrediente:
- 6 cartofi mari
- 60 gr unt
- 100 gr branza telemea
- 3 linguri branza mascarpone
- 2 linguri parmezan
- 10 gr cascaval
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Cartofii se spala bine, se usuca si se aseaza in "cuiburi" de folie de aluminiu (mai tarziu nu se vor rasturna). Se dau la cuptor pentru o ora. Eu i-am tinut pe 200 grade Celsius.
Pas 2: Branza telemea se sfarama si se amesteca impreuna cu cea mascarpone.
Pas 3: Cartofii copti se scot din cuptor, se lasa putin la racit. Apoi se taie capac si se scobesc inauntru cu o lingura. Nu prea mult cat sa nu mai ramana cartof, dar nici prea putin sa nu incapa pasta de branza. :)

Pas 4: In fiecare cartof se adauga 10 gr de unt, sare si piper alb.
Pas 5: Apoi se adauga pasta de branza si putin parmezan. Se pune capacul si se dau iar la cuptor pentru 40 de minute.
Cu putin inainte de servire,  se desface capacul, se adauga si cascaval ras.

Poftă bună!

Back to Top