Cine nu iubeste cartofii copti?! Azi am ales sa ii pregatesc umpluti cu branza. Si am fost foarte inspirata. N-a ramas urma de cartof dupa impartirea echitabila in farfurii. :) | |
1h 40 minute
| |
3 portii
|
Ingrediente: | |
- 6 cartofi mari - 60 gr unt - 100 gr branza telemea - 3 linguri branza mascarpone - 2 linguri parmezan - 10 gr cascaval - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Cartofii se spala bine, se usuca si se aseaza in "cuiburi" de folie de aluminiu (mai tarziu nu se vor rasturna). Se dau la cuptor pentru o ora. Eu i-am tinut pe 200 grade Celsius. | |
Pas 2: Branza telemea se sfarama si se amesteca impreuna cu cea mascarpone. | |
Pas 3: Cartofii copti se scot din cuptor, se lasa putin la racit. Apoi se taie capac si se scobesc inauntru cu o lingura. Nu prea mult cat sa nu mai ramana cartof, dar nici prea putin sa nu incapa pasta de branza. :) | |
Pas 4: In fiecare cartof se adauga 10 gr de unt, sare si piper alb. | |
Pas 5: Apoi se adauga pasta de branza si putin parmezan. Se pune capacul si se dau iar la cuptor pentru 40 de minute. | |
Cu putin inainte de servire, se desface capacul, se adauga si cascaval ras. | |
Poftă bună! | |