Orez negru cu alune si pui cu sos de mascarpone



De cele mai multe ori incep prin a pregati felul principal si apoi garnitura. Aici a fost exact invers. Totul a pornit de la o punga de orez negru... Am adaugat alune si gata a fost garnitura. Apoi, m-am gandit sa pregatesc pieptul de pui cu un minunat sos de mascarpone.

1h 10 minute
2 portii




Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- 1 ceasca orez negru
- o mana de alune crude
- mărar verde
- 50 ml vin alb
- 4 linguri mascarpone
- 1 cana de apa
- 250 gr unt
- 1 catel de usturoi
- sare de Himalaya
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Am rasturnat orezul intr-o tava de ceramica, rezistenta la temperaturi inalte. Am adaugat apa, 2 linguri de ulei, sare, piper si alune. Am dat la cuptor pentru aprox o ora (la 200 grade Celsius). Din cand in cand mai amestecam si verificam consistenta orezului negru.
Pas 2: Cand orezul era aproape gata, m-am apucat de pregatit si pieptul de pui. L-am taiat fasii si l-am calit in unt, cu usturoi la inceput.
Pas 3: Am adaugat apoi vinul alb si am lasat la fiert pentru inca 3-4 minute.

Pas 4: Apoi a venit randul mararului si a branzei mascarpone. Maxim 2 minute la fiert si-i gata.

Daca v-a plăcut ideea mea, vă aştept cu un "like". :o)

Poftă bună!

Back to Top