De cele mai multe ori incep prin a pregati felul principal si apoi garnitura. Aici a fost exact invers. Totul a pornit de la o punga de orez negru... Am adaugat alune si gata a fost garnitura. Apoi, m-am gandit sa pregatesc pieptul de pui cu un minunat sos de mascarpone. | |
1h 10 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 500 gr piept de pui - 1 ceasca orez negru - o mana de alune crude - mărar verde - 50 ml vin alb - 4 linguri mascarpone - 1 cana de apa - 250 gr unt - 1 catel de usturoi - sare de Himalaya - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am rasturnat orezul intr-o tava de ceramica, rezistenta la temperaturi inalte. Am adaugat apa, 2 linguri de ulei, sare, piper si alune. Am dat la cuptor pentru aprox o ora (la 200 grade Celsius). Din cand in cand mai amestecam si verificam consistenta orezului negru. | |
Pas 2: Cand orezul era aproape gata, m-am apucat de pregatit si pieptul de pui. L-am taiat fasii si l-am calit in unt, cu usturoi la inceput. | |
Pas 3: Am adaugat apoi vinul alb si am lasat la fiert pentru inca 3-4 minute. | |
Pas 4: Apoi a venit randul mararului si a branzei mascarpone. Maxim 2 minute la fiert si-i gata. | |
|
Daca v-a plăcut ideea mea, vă aştept cu un "like". :o) |
Poftă bună! | |