Risotto cu nuci si pui in vin alb



Risotto cu ciuperci e una din mancarurile mele preferate. Azi am ales sa adaug nuci si bine am facut. :) Am gatit si pieptul de pui in vin alb si ce-a iesit e greu de spus. Merita incercat.


40 minute
2 portii




Ingrediente:
- 2 bucati de piept de pui
- 1 morcov
- 7-8 ciuperci
- 1 ceapa rosie mica
- 1/2 pahar vin alb
- 1 punguta de orez
- 50 gr unt
- 2 linguri mascarpone
- 1/2 lingurita granule de usturoi
- ceapa verde uscata
- nuci
- sare de Himalaya
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Se pune la fiert orezul (pe foc intr-o oala cu apa sau la microunde intr-un bol cu apa fierbinte).
Pas 2: Pieptul de pui se aseaza intr-o tigaie, impreuna cu untul. Se condimenteaza cu sare, piper alb si granule de usturoi.
Pas 3: Se adauga vinul alb si se lasa la fiert pentru inca 3-4 minute. Apoi se scot bucatile de piept de pui pe o farfurie. Se continua prepararea in aceeasi tigaie.

Pas 4: Se calesc impreuna ciupercutele, morcovul si ceapa rosie.
Pas 4: Am adaugat apoi un pic de unt, mascarpone, sare si piper alb.
Pas 5: A venit randul orezului fiert sa fie adaugat pe deasupra sosului de ciuperci, morcovi si mascarpone.
Pas 6: Se adauga 1/2 pahar de apa si se mai lasa un  pic la fiert.
Pas 7: Se adauga nucile si ceapa verde (dupa ce risotto e deja in farfurie).
Apoi se adauga pieptul de pui in vin alb pe deasupra. Se serveste cald.

Poftă bună!

Back to Top