Risotto cu ciuperci e una din mancarurile mele preferate. Azi am ales sa adaug nuci si bine am facut. :) Am gatit si pieptul de pui in vin alb si ce-a iesit e greu de spus. Merita incercat.
40 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- 2 bucati de piept de pui - 1 morcov - 7-8 ciuperci - 1 ceapa rosie mica - 1/2 pahar vin alb - 1 punguta de orez - 50 gr unt - 2 linguri mascarpone - 1/2 lingurita granule de usturoi - ceapa verde uscata - nuci - sare de Himalaya - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se pune la fiert orezul (pe foc intr-o oala cu apa sau la microunde intr-un bol cu apa fierbinte). | |
Pas 2: Pieptul de pui se aseaza intr-o tigaie, impreuna cu untul. Se condimenteaza cu sare, piper alb si granule de usturoi. | |
Pas 3: Se adauga vinul alb si se lasa la fiert pentru inca 3-4 minute. Apoi se scot bucatile de piept de pui pe o farfurie. Se continua prepararea in aceeasi tigaie. | |
Pas 4: Se calesc impreuna ciupercutele, morcovul si ceapa rosie. | |
Pas 4: Am adaugat apoi un pic de unt, mascarpone, sare si piper alb. | |
Pas 5: A venit randul orezului fiert sa fie adaugat pe deasupra sosului de ciuperci, morcovi si mascarpone. | |
Pas 6: Se adauga 1/2 pahar de apa si se mai lasa un pic la fiert. | |
Pas 7: Se adauga nucile si ceapa verde (dupa ce risotto e deja in farfurie). | |
Apoi se adauga pieptul de pui in vin alb pe deasupra. Se serveste cald. | |
Poftă bună! | |