Mancare de cartofi
Timp de preparare: 1h
Porţii: 4
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras roșu mediu
- 3 fire de mărar
- 1 vârf de cuţit de cimbru
- sare
- 3 linguri de ulei
- o roșie medie
- o linguriţă de bulion
- 1/2 litru supa de pui
- 1/2 litru de apă
Mod de preparare:
Pas 1: Se curăţă ceapa, se taie mărunt și se călește în oală (se adaugă uleiul).
Pas 2: Se taie cubuleţe ardeiul gras roșu și se adaugă peste ceapa călită.
Pas 3: Se taie cartofii cubuleţe medii(nici prea mari să se fiarbă greu, dar nici prea mici să se sfărâme) și se adaugă peste ceapa și ardeiul gras. Se adaugă supa de pui si apă cât să se acopere cartofii. Se adaugă un pic de sare și se lasă la fiert aproximativ 40 de minute. Se mai adaugă apă până când cartofii au fiert suficient.
Pas 4: Se adaugă roșia tăiată cubuleţe, cimbrul, bulionul și mărarul tăiat mărunt.
Pas 5: După alte 10 minute, preparatul este gata. Se poate servi alături de gogoșari muraţi.
Poftă bună!