Placinta cu dovleac


 
Timp de preparare : 40 de minute

Porţii: 4




Ingrediente:
 
- 8 foi de plăcinte (foile se achiziţionează din comerţ la sul; 1/2 pachet de foi de plăcinte)
- 200gr de dovleac
- 2 linguriţe de zahăr
- 1 linguriţă de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 linguriţă de griș
- 2 linguri de apă
- 4 linguri de ulei

Mod de preparare:

Pas 1: Dovleacul de curăţă de coajă, se fierbe pentru 10 minute și se dă prin răzătoarea mică sau la blender până se formează o pastă uniformă.

Pas 2: Se adaugă 2 linguri de apă, 1 linguriţă de griș, 2 linguriţe de zahăr, 2 linguri de ulei și un pic de sare.

Pas 3: Pe fiecare foiţă de plăcintă se întinde compoziţia obţinută la pasul anterior și se rulează. Apoi fiecare rulou astfel obţinut se învârte în spirală (vezi imagine).

Pas 4: Se așează în tava unsă cu un pic de ulei (2 linguri) și se dă la cuptor pentru 15-20 de minute, în funcţie de puterea cuptorului dumneavoastră. (în prealabil încălziţi cuptorul la 150-200 grade Celsius)

Pas 5: Se scoate tava din cuptor și se așează plăcintele cu dovleac pe un platou. Se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Poftă bună!
Back to Top