Ingrediente:
|
- 200 ml smântână dulce
- 100 ml lapte
- 30 gr zahăr
- 10 gr de gelatină (1 pliculeţ)
- 1/2 pliculeţ de zahăr vanilat
- 1 lingură de ulei
- un vârf de cuţit de sare
- sirop/dulceaţă de fructe |
|
Mod de preparare:
|
|
Pas 1: Se pun la încalzit laptele şi smântâna. Se adaugă un vârf de cuţit de sare. |
Pas 2: Se adaugă zaharul şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor până la dizolvarea zahărului. |
|
Pas 3: Daţi de pe foc şi adăugaţi granulele de gelatină până la dizolvarea acestora şi până se răceşte compoziţia. |
Pas 4: Ungeţi bolurile de ceramică sau formele Ramekin cu ulei. |
|
Pas 5: Umpleţi bolurile cu panna cotta şi daţi la rece pentru aproximativ o oră. |
|
Panna cotta se poate servi în vasul ceramic sau pe o altă farfurie (se răstoarnă forma). Adăugaţi sirop sau dulceaţă de fructe înainte de servire.
Poftă bună! |