Ingrediente:
|
- 200 ml smântână dulce
- 100 ml lapte
- 30 gr zahăr
- 10 gr de gelatină (1 pliculeţ)
- 1/2 pliculeţ de zahăr vanilat
- 1 lingură de ulei
- un vârf de cuţit de sare
- sirop/dulceaţă de fructe |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZjUDAlx6Fp2LauU3XeIaWb-dc6BYhVvdbrlad1UjuBQc7Bokwzvp2Fn2jNL8JedX6prbzRCw0-G3OC-FEjy8wuqPDuvEqLXesStd-juHlU0sft63Z0cc-9I4vXWhdMWqxPCKYbdynHQY/s200/P1040570.JPG) |
Mod de preparare:
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKRGtr9P0hO6-FhyKpPVNitYO9xuLTIQdV0-rfL90LukWB3js_mW6WeuN7E2mC6Mhib-UAkyahhE1jePgaajiscJdE8hGSd9AFoMZnXaeZiTpCQYg0fH0IskLqx8ocNfQ52i6W478N_FU/s200/P1040575.JPG) |
Pas 1: Se pun la încalzit laptele şi smântâna. Se adaugă un vârf de cuţit de sare. |
Pas 2: Se adaugă zaharul şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor până la dizolvarea zahărului. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgY055auF8YOGvkWD9qAEz9TU4s5RmDV93JGwIFLMDlgu8SBaEjpUBFIc_-_tbYCma99-TVMuEhOxPRF-h9CFYXHHN4Wv2wA09gZ4hLpWjcD_enmiZccJKoAHviTX7gIlNZZEp4fuUUMYI/s200/P1040577.JPG) |
Pas 3: Daţi de pe foc şi adăugaţi granulele de gelatină până la dizolvarea acestora şi până se răceşte compoziţia. |
Pas 4: Ungeţi bolurile de ceramică sau formele Ramekin cu ulei. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgtOzFEXVQcn6OfcwlTXrg5dqZl1XxMCeX2l-E5O2-3Qv7on-OlUCo64WUxe7BYfRj6Vra1NLF1cWF0_aoRYLww5Rry4tSjJMhAXCAGoWAFlW-mj2rXBfrcGIN_k56CC3nzBlcOGy_SS0/s200/P1040584.JPG) |
Pas 5: Umpleţi bolurile cu panna cotta şi daţi la rece pentru aproximativ o oră. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6Q4x2k8jmyz77OJ6o_Im_1OTmqmf4AGjaKYwPjGrehIwQcoskLY83SU6LC5dlqDN-L8qeiTj7E4JgHFduwqmE6PrT2ax-TMh29l9KXFCWVE2qmJTQm2_BRj9HllIgq-TNN0kqUaHmeiU/s200/P1040617.JPG) |
Panna cotta se poate servi în vasul ceramic sau pe o altă farfurie (se răstoarnă forma). Adăugaţi sirop sau dulceaţă de fructe înainte de servire.
Poftă bună! |