Panna Cotta

Panna Cotta este unul din cele mai simple deserturi italiene. Panna Cotta înseamnă "smântână coaptă", într-o traducere aproximativă.
Timp de preparare: 10 minute (+ 1h la rece)
Porţii: 3




Ingrediente:
- 200 ml smântână dulce
- 100 ml lapte
- 30 gr zahăr
- 10 gr de gelatină (1 pliculeţ)
- 1/2 pliculeţ de zahăr vanilat
- 1 lingură de ulei
- un vârf de cuţit de sare
- sirop/dulceaţă de fructe

Mod de preparare:
Pas 1: Se pun la încalzit laptele şi smântâna. Se adaugă un vârf de cuţit de sare.
Pas 2: Se adaugă zaharul şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor până la dizolvarea zahărului.
Pas 3: Daţi de pe foc şi adăugaţi granulele de gelatină până la dizolvarea acestora şi până se răceşte compoziţia.
Pas 4: Ungeţi bolurile de ceramică sau formele Ramekin cu ulei.
Pas 5: Umpleţi bolurile cu panna cotta şi daţi la rece pentru aproximativ o oră.
Panna cotta se poate servi în vasul ceramic sau pe o altă farfurie (se răstoarnă forma). Adăugaţi sirop sau dulceaţă de fructe înainte de servire.

Poftă bună!
Back to Top