Ingrediente: |
- 250 gr biscuiţi simpli
- 250 gr zahăr
- 130 gr unt
- 130 ml lapte
- 2 linguri esenţă de rom
- 50 gr cacao
- 20 gr stafide
- fulgi de cocos |
|
Mod de preparare: |
|
Pas 1: Se pun la încălzit 100 ml lapte cu zahărul. Se amestecă uşor până se dizolvă tot zahărul. |
|
Pas 2: Untul se adaugă în siropul creat. |
|
Pas 3: Când s-a topit untul se adaugă cacao (dizolvată în 30 ml lapte). Se amestecă bine. |
|
Pas 4: Apoi se adaugă esenţa de rom. Se dă într-un clocot apoi se dă de pe foc. |
|
Pas 5: Se sfărâmă bine biscuiţii. |
|
Pas 6: Se adaugă (nu tot o dată) compoziţia de ciocolată peste biscuiţi. Stafidele se adaugă şi ele. |
|
Pas 7: Se modelează biluţele şi se dau prin fulgi de cocos. |
|
Poftă bună! |