Nigiri


Nigiri este o mâncare specific japoneză. In limba japoneză, nigiri înseamnă a strânge.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4






Ingrediente:
- 1 ceaşcă de orez
- 100 gr somon
- 1 lingură de oţet
- sos de soia
- pastă wasabi




Mod de preparare:
Pas 1: Se spală bine orezul (pană apa devine transparentă).Se pune la fiert. Când dă în clocot se dă focul la mic, se aşează un capac deasupra şi se mai lasă 10 minute.


Pas 2: Orezul se lasă să se răcească. Apoi se adaugă o lingură de oţet. Apoi se modelează (se strânge într-o formă ovală). Eu am ales să folosesc o pungă de plastic (am aşezat pe rând câte o lingură de orez şi am strâns în pumn).
Pas 3: Se aşează câte o fâşie de somon pe deasupra.
Se serveşte alături de sos de soia, pasta wasabi şi opţional, cu fâşii de avocado.
Poftă bună!
Back to Top