Baghete de pui cu piure de morcovi


Piureul de morcovi este un preparat cremos şi uşor, potrivit pentru mesele de seară. Se poate servi alături de diverse preparate din carne. Eu am ales carnea de pui şi am făcut baghete de pui date prin pesmet şi făină şi trase la tigaie în ulei încins.
Timp de preparare: 30 minute
Porţii: 6


Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- 6 morcovi
- 3 linguriţe de smântână
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- 1 linguriţă muştar
- 10 gr unt
- piper alb
- sare


Mod de preparare:
Pas 1: Morcovii se spală, se curaţă de coajă şi se taie rondele. Apoi se aşează într-o oală si se adaugă apă cât să îi acopere un pic. Se condimentează cu sare. Se pune capacul şi se lasă pe foc pentru 7 minute.
Pas 2: Se scurge apa şi se adaugă unt, piper alb şi muştar. Am folosit blender-ul şi am pasat rondelele de morcovi.
Pas 3: Am adăugat smântâna şi am continuat sa folosesc blender-ul pentru a obţine piure-ul de morcovi .
Pas 4: Făina şi pesmetul se amestecă într-un vas întins. Se condimentează cu sare şi piper alb.

Pas 5: Pieptul de pui se taie fâşii (baghete) şi se dau prin compoziţia de făină.
Pas 6: Apoi baghetele de pui se pun la prăjit pentru 2-3 minute în ulei încins.

Se serveşte cald.
Poftă bună!
Back to Top