Din categoria "reţetele mamei", iată că pregătesc astăzi covrigei cu brânză şi chimen. Reţeta de poate adapta, iar chimenul se poate adăuga chiar în compoziţie şi nu doar pe deasupra. Sau, se poate folosi susan/mac în loc de chimen. Iată astfel câteva noi reţete de încercat. | |
Timp de preparare: 50 minute | |
Porţii: 8 |
Ingrediente: | |
- 500 gr făină - 250 gr margarină - 150 gr brânză telemea - 2 linguriţe sare - 2 linguriţe zahăr - 1 lingură praf de copt - 200 ml lapte - 1 ou - chimen |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am amestecat făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. | |
Pas 2: Margarina se taie cubuleţe şi se adaugă peste compoziţia de făină împreună cu laptele. Se amestecă bine. | |
Pas 3: Brânza se mărunteşte şi se adaugă şi ea peste aluatul obţinut. Se încorporează şi un ou în această compoziţie. | |
Pas 4: Coca astfel obţinută se dă la rece pentru o zi. | |
Pas 5: A doua zi se porţionează aluatul şi se formează covrigeii. Se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. | |
Pas 6: Se ung cu ou bătut şi se presară chimen pe deasupra. | |
Covrigeii cu chimen şi brânză sunt buni atât calzi cât şi reci. | |
Poftă bună! |