Reţeta souffle-ului de broccoli cu somon este un pic pretenţioasă şi niţel cam migăloasă, dar rezultatul merită orice efort. Se poate servi ca fel principal, atât la prânz cât şi seara. |
Timp de preparare: 60 minute |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 750 gr broccoli - 50 gr somon - 200 ml lapte - 100 gr brânză sărată - 3 ouă - 30 gr unt - 2 linguri de făină - 3 linguriţe de smântână - caşcaval ras - 2 linguriţe de pesmet - sare - piper alb - nucşoară |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se spală broccoli-ul, se desface în bucheţele care se dau la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 10-15 minute. Apoi se scurg de apă. | |
Pas 2: Se prepară un sos bechamel: se amestecă făina cu untul... | |
Pas 3: Apoi se adaugă laptele. Se amestecă în continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe de făină. Dacă s-au format deja, folosiţi o sită şi strecuraţi sosul. | |
Pas 4: Se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile de ou, smântâna şi brânza rasă. | |
Pas 5: Apoi se condimentează cu sare şi piper alb. Eu am adaugat şi un praf de nucşoară. | |
Pas 6: Se bat albuşurile spumă (eu am adăugat şi un praf de sare). | |
Pas 7: Se încorporează spuma uşor (cu o spatulă) în compoziţia de la pasul 5. | |
Pas 8: Se adaugă bucheţelele de broccoli şi apoi bucăţele de somon (fiert 4-5minute în apă cu sare şi piper alb). | |
Pas 9: Apoi această compoziţie de toarnă în vase rezistente la temperaturi înalte (unse cu unt şi tapetate cu pesmet). Eu am folosit 2 boluri mici si un vas mai mare (toate de ceramica). Se presară şi caşcavalul ras pe deasupra. | |
Pas 10: Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 35 de minute (fără a deschide uşa acestuia cât timp preparatul nu e gata). | |
Poftă bună! |