Souffle de broccoli cu somon



Reţeta souffle-ului de broccoli cu somon este un pic pretenţioasă şi niţel cam migăloasă, dar rezultatul merită orice efort. Se poate servi ca fel principal, atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 60 minute
Porţii: 6













Ingrediente:

- 750 gr broccoli
- 50 gr somon
- 200 ml lapte
- 100 gr brânză sărată
- 3 ouă
- 30 gr unt
- 2 linguri de făină
- 3 linguriţe de smântână
- caşcaval ras
- 2 linguriţe de pesmet
- sare
- piper alb
- nucşoară

Mod de preparare:
Pas 1: Se spală broccoli-ul, se desface în bucheţele care se dau la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 10-15 minute. Apoi se scurg de apă.
Pas 2: Se prepară un sos bechamel: se amestecă făina cu untul...
Pas 3: Apoi se adaugă laptele. Se amestecă în continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe de făină. Dacă s-au format deja, folosiţi o sită şi strecuraţi sosul.
Pas 4: Se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile de ou, smântâna şi brânza rasă.
Pas 5: Apoi se condimentează cu sare şi piper alb. Eu am adaugat şi un praf de nucşoară. 
Pas 6: Se bat albuşurile spumă (eu am adăugat şi un praf de sare).
Pas 7: Se încorporează spuma uşor (cu o spatulă) în compoziţia de la pasul 5.
Pas 8: Se adaugă bucheţelele de broccoli şi apoi bucăţele de somon (fiert 4-5minute în apă cu sare şi piper alb). 
Pas 9: Apoi această compoziţie de toarnă în vase rezistente la temperaturi înalte (unse cu unt şi tapetate cu pesmet). Eu am folosit 2 boluri mici si un vas mai mare (toate de ceramica). Se presară şi caşcavalul ras pe deasupra.
Pas 10: Se dă la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 35 de minute (fără a deschide uşa acestuia cât timp preparatul nu e gata).
Poftă bună!
Back to Top