Prăjitura "Fantezie" se obţine fără coacere. Iar motivul pentru care această prăjitură poartă acest nume, îl veţi afla spre finalul prezentării reţetei. | |
Timp de preparare: 40 minute | |
Porţii: 6 |
Ingrediente: | |
- 300 ml frişcă - 250 gr mascarpone - 200 gr smântână - 200 gr căpşuni - 100 gr unt - 150 gr pesmet - 2 linguri zahăr vanilat - 6 linguri zahăr - 1/2 plic gelatină - 1 lingură esenţă de rom - 1/2 lămâie |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Se amestecă pesmetul cu untul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi 2 linguri de zahăr. Se va obţine un aluat sfărâmicios. Se pot folosi şi biscuiţi măcinaţi, în loc de pesmet. | |
Pas 2: Se aşează câte două linguri din compoziţia obţinută în 6 vase/boluri. Se presează uşor cu lingura. Se dau la frigider, cât timp se pregăteşte crema. | |
Pas 3: Se bate frişca. Se adaugă 2 linguri de zahăr, smântâna şi brânza mascapone. | |
Pas 4: Se adaugă gelatina (40 ml). | |
Pas 5: Crema e gata după adăugarea căpşunilor. | |
Pas 6: Se scot bolurile din frigider şi se adaugă crema. | |
Pas 7: Se topesc 2-3 linguri de zahăr şi se caramelizează 6 felii de lămâie. Cu zahărul ars rămas, am format nişte forme nedefinite pe o hârtie de copt. Le-am păstrat şi am ornat preparatul în final. Asta înseamnă "fantezie" pentru mine. | |
Se dau la rece pentru o oră. Inainte de servire, se aşează fantezia de zahăr pe deasupra. | |
Poftă bună! |