Prajitura Fantezie


Prăjitura "Fantezie" se obţine fără coacere. Iar motivul pentru care această prăjitură poartă acest nume, îl veţi afla spre finalul prezentării reţetei.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 300 ml frişcă
- 250 gr mascarpone
- 200 gr smântână
- 200 gr căpşuni
- 100 gr unt
- 150 gr pesmet
- 2 linguri zahăr vanilat
- 6 linguri zahăr
- 1/2 plic gelatină
- 1 lingură esenţă de rom
- 1/2 lămâie

Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă pesmetul cu untul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi 2 linguri de zahăr. Se va obţine un aluat sfărâmicios. Se pot folosi şi biscuiţi măcinaţi, în loc de pesmet.

Pas 2: Se aşează câte două linguri din compoziţia obţinută în 6 vase/boluri. Se presează uşor cu lingura. Se dau la frigider, cât timp se pregăteşte crema.
Pas 3: Se bate frişca. Se adaugă 2 linguri de zahăr, smântâna şi brânza mascapone.

Pas 4: Se adaugă gelatina (40 ml).
Pas 5: Crema e gata după adăugarea căpşunilor. 
Pas 6: Se scot bolurile din frigider şi se adaugă crema. 
Pas 7: Se topesc 2-3 linguri de zahăr şi se caramelizează 6 felii de lămâie. Cu zahărul ars rămas, am format nişte forme nedefinite pe o hârtie de copt. Le-am păstrat şi am ornat preparatul în final. Asta înseamnă "fantezie" pentru mine.
Se dau la rece pentru o oră. Inainte de servire, se aşează fantezia de zahăr pe deasupra.
Poftă bună!
Back to Top