Prajitura Fantezie cu mascarpone si capsuni


Prăjitura "Fantezie" se obţine fără coacere. Iar motivul pentru care această prăjitură poartă acest nume, îl veţi afla spre finalul prezentării reţetei.

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 6





Ingrediente:
- 300 ml frişcă
- 250 gr mascarpone
- 200 gr smântână
- 200 gr căpşuni
- 100 gr unt
- 150 gr pesmet
- 2 linguri zahăr vanilat
- 6 linguri zahăr
- 1/2 plic gelatină
- 1 lingură esenţă de rom
- 1/2 lămâie

Mod de preparare:
Pas 1: Se amestecă pesmetul cu untul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi 2 linguri de zahăr. Se va obţine un aluat sfărâmicios. Se pot folosi şi biscuiţi măcinaţi, în loc de pesmet.

Pas 2: Se aşează câte două linguri din compoziţia obţinută în 6 vase/boluri. Se presează uşor cu lingura. Se dau la frigider, cât timp se pregăteşte crema.
Pas 3: Se bate frişca. Se adaugă 2 linguri de zahăr, smântâna şi brânza mascapone.

Pas 4: Se adaugă gelatina (40 ml).
Pas 5: Crema e gata după adăugarea căpşunilor. 
Pas 6: Se scot bolurile din frigider şi se adaugă crema. 
Pas 7: Se topesc 2-3 linguri de zahăr şi se caramelizează 6 felii de lămâie. Cu zahărul ars rămas, am format nişte forme nedefinite pe o hârtie de copt. Le-am păstrat şi am ornat preparatul în final. Asta înseamnă "fantezie" pentru mine.
Se dau la rece pentru o oră. Inainte de servire, se aşează fantezia de zahăr pe deasupra.
Poftă bună!
Back to Top