Butter chicken (pui indian cu unt)


Butter chicken, sau pui indian cu unt este mancarea mea favorita din gastronomia indiana. Am preluat reteta de pe gurmandino.ro si a iesit minunat (exact ca la restaurantul indian la care am fost cu o saptamana in urma; de atunci mi-am propus sa incerc si eu sa pregatesc asa ceva). Iata si pasii pe care i-am urmat!

Timp de preparare: 40 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- 450 gr piept de pui
- 100 gr unt
- 1 ceapa
- 300 gr rosii decojite
- 15 alune caju
- 100 ml smantana de gatit
- 2 linguri ulei de masline
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingura zahar brun
- 1 ardei iute verde
- 1 lingurita coriandru pudra
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita ghimbir
- 2 lingurite chili pudra
- 1 lingurita garam masala
- 1 lingurita curry
- coriandru (pe deasupra)
- piper alb
- sare


Mod de preparare:
Pas 1: Pieptul de pui se taie in cubulete. Se adauga 2 catei de usturoi(pisati), 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 ligurita chili pudra, 1/2 lingurita coriandru pudra, sare si piper alb. Apoi se amesteca bine. Am lasat 2-3 minute la stationat, pentru ca puiul sa preia din aromele condimentelor adaugate.

Pas 2: Se calesc bucatelele de pui in ulei de masline. Apoi se scot din tigaie si se lasa pe o farfurie pana se pregateste sosul. 
Pas 3: Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul ramas. Se adauga alti 2 catei de usturoi pisati, 1/2 lingurita chimion pudra, 1/2 lingurita ghimbir.

Pas 4: Se adauga ardeiul iute verde (curatat de seminte si tocat marunt), 1 lingurita chili pudra, 1/2 lingurita coriandru pudra si alunele caju. Se adauga 100 ml apa si se lasa 3-4 minute la fiert.
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu. Se lasa la fiert cateva minute, la foc mic.
Pas 6: Se da de pe foc si se lasa la racit. Apoi se foloseste procesatorul/blender-ul si se toaca totul.
Pas 7: Sosul rezultat se adauga peste untul topit. Se adauga si smantana si se amesteca incet.
Pas 8: Se adauga bucatelele de pui si zaharul brun.
Pas 9: La sfarsit se adauga garam masala (condiment specific indian, care contine piper alb si negru, cuișoare, scorțișoară, semințe de chimen negru si alb, cardamom), se amesteca si se opreste focul.
Se serveste cald, alaturi de orez basmatic si paine naan. Pe deasupra se poate adauga coriandru verde, proaspat tocat.

Poftă bună!
Back to Top