Butter chicken, sau pui indian cu unt este mancarea mea favorita din gastronomia indiana. Am preluat reteta de pe gurmandino.ro si a iesit minunat (exact ca la restaurantul indian la care am fost cu o saptamana in urma; de atunci mi-am propus sa incerc si eu sa pregatesc asa ceva). Iata si pasii pe care i-am urmat! |
Timp de preparare: 40 minute |
Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
- 450 gr piept de pui - 100 gr unt - 1 ceapa - 300 gr rosii decojite - 15 alune caju - 100 ml smantana de gatit - 2 linguri ulei de masline - 4 căţei de usturoi - 1 lingura zahar brun - 1 ardei iute verde - 1 lingurita coriandru pudra - 1/2 lingurita chimion macinat - 1 lingurita ghimbir - 2 lingurite chili pudra - 1 lingurita garam masala - 1 lingurita curry - coriandru (pe deasupra) - piper alb - sare |
Mod de preparare: | |
Pas 1: Pieptul de pui se taie in cubulete. Se adauga 2 catei de usturoi(pisati), 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 ligurita chili pudra, 1/2 lingurita coriandru pudra, sare si piper alb. Apoi se amesteca bine. Am lasat 2-3 minute la stationat, pentru ca puiul sa preia din aromele condimentelor adaugate. | |
Pas 2: Se calesc bucatelele de pui in ulei de masline. Apoi se scot din tigaie si se lasa pe o farfurie pana se pregateste sosul. | |
Pas 3: Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul ramas. Se adauga alti 2 catei de usturoi pisati, 1/2 lingurita chimion pudra, 1/2 lingurita ghimbir. | |
Pas 4: Se adauga ardeiul iute verde (curatat de seminte si tocat marunt), 1 lingurita chili pudra, 1/2 lingurita coriandru pudra si alunele caju. Se adauga 100 ml apa si se lasa 3-4 minute la fiert. | |
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu. Se lasa la fiert cateva minute, la foc mic. | |
Pas 6: Se da de pe foc si se lasa la racit. Apoi se foloseste procesatorul/blender-ul si se toaca totul. | |
Pas 7: Sosul rezultat se adauga peste untul topit. Se adauga si smantana si se amesteca incet. | |
Pas 8: Se adauga bucatelele de pui si zaharul brun. | |
Pas 9: La sfarsit se adauga garam masala (condiment specific indian, care contine piper alb si negru, cuișoare, scorțișoară, semințe de chimen negru si alb, cardamom), se amesteca si se opreste focul. | |
Se serveste cald, alaturi de orez basmatic si paine naan. Pe deasupra se poate adauga coriandru verde, proaspat tocat. | |
Poftă bună! |