Prajitura cu capsuni





Reţeta prăjiturii nu e complicată. Se pot folosi orice fel de fructe o dată ca s-a obţinut aluatul. Eu am ales de această dată căpşunile. Se poate servi ca desert atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 50 minute
Porţii: 4





Ingrediente:
- o mână de căpşuni
- 2 ouă
- 100gr zahăr
- 150gr făină
- 2 linguriţe esenţă de rom
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 linguri zahăr vanilat
- 4 linguri de ulei
- sare

Mod de preparare:
Pas 1: Se bat albuşurile spumă cu puţină sare.

Pas 2: Se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilat.
Pas 3: Galbenuşurile si uleiul se încorporează şi ele în spuma astfel obţinută.

Pas 4: Se adaugă praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi făina. La sfârşit se adaugă şi esenţa de rom.
Pas 5: Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Pas 6: Se adauga căpşunile pe deasupra. Se dă la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 40 de minute. 

Se serveşte rece, cu cremă de vanilie.

Poftă bună!
Back to Top