|
|
Reţeta prăjiturii nu e complicată. Se pot folosi orice fel de fructe o dată ca s-a obţinut aluatul. Eu am ales de această dată căpşunile. Se poate servi ca desert atât la prânz cât şi seara. |
| Timp de preparare: 50 minute | |
| Porţii: 4 |
Ingrediente: | |
| - o mână de căpşuni - 2 ouă - 100gr zahăr - 150gr făină - 2 linguriţe esenţă de rom - 1/2 linguriţă praf de copt - 2 linguri zahăr vanilat - 4 linguri de ulei - sare |
|
Mod de preparare: | |
| Pas 1: Se bat albuşurile spumă cu puţină sare. | |
| Pas 2: Se adaugă zahărul tos şi zahărul vanilat. | |
| Pas 3: Galbenuşurile si uleiul se încorporează şi ele în spuma astfel obţinută. | |
| Pas 4: Se adaugă praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi făina. La sfârşit se adaugă şi esenţa de rom. | |
| Pas 5: Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. | |
| Pas 6: Se adauga căpşunile pe deasupra. Se dă la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 40 de minute. | |
|
|
Se serveşte rece, cu cremă de vanilie. |
| Poftă bună! | |








