Rulada de carne cu branza invelita in bacon


Reţeta acestei rulade am vazut-o pe bucatareselevesele.ro. Multumesc pentru idee! Bineinteles ca nu m-am putut abtine si am facut mici adaugiri, pe ici pe colo, la nivel de condimente. Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât şi seara.

Timp de preparare: 1h 10 minute
Porţii: 8





Ingrediente:
- 500 gr carne de porc tocata
- 12 fasii bacon usor afumat
- 2 oua
- 20 gr cascaval ras
- 5-6 catei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper alb

Mod de preparare:
Pas 1: Carnea tocata se aseaza intr-un bol incapator. Se adauga ouale, sare, piper alb, cimbru si usturoiul pisat. Se amesteca bine.

Pas 2: Din fasiile de bacon se face o retea, ca in imaginea alaturata (6 fasii orinzontale si 6 verticale). 
Pas 3: Se imparte carnea in doua parti. Se adauga o parte peste reteaua de bacon. Se adauga cascaval ras.

Pas 4: Se ruleaza carnea, astfel incat cascavalul sa ramana in interior si bacon-ul la exterior. Cand s-a invelit rulada cu bacon, se taie reteaua de bacon si se continua cu a doua parte de carne (din nou pasul 3).
Pas 5: Apoi cele 2 rulade se aseaza pe folie de aluminiu si se invelesc bine. Se aseaza intr-un vas de yena si se adauga un pahar de apa, pe langa cele doua rulouri de carne acoperite de folie. Se da la cuptor pentru 1h (dupa 40 de minute se desface folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca inca 20 de minute).
Pas 7: Se aşează pe un platou si se adauga rozmarin.
Rulada de carne este buna şi calda şi rece. Eu am ales sa o savurez cu salata verde stropita cu ulei de masline si condimentata cu putina sare.

Poftă bună!
Back to Top