S-a intamplat sa cumpar de la supermatket, un cartof dulce, gigant. Si m-am gandit: "Oare cu ce ar putea merge un piure de cartof dulce?". Iar prima idee a fost somonul cu sos de pesto. Da, asa a iesit reteta asta... totul a inceput cu un cartof dulce gigant... :o) | |
Timp de preparare: 50 minute | |
Porţii: 2 |
Ingrediente: | |
- 1 cartof dulce mare - 2 rondele de somon - 2 linguri sos de pesto - 3 linguri ulei de masline - 2 linguri vin alb - sare - piper alb |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am curatat cartoful si l-am taiat cubulete. Apoi l-am pus la fiert cu putina sare si o lingura de ulei de masline. | |
Pas 2: Rondelele de somon le-am asezat in 2 cuiburi formate din folie de aluminiu. Am adaugat vinul alb, ulei de masline, sare si piper alb. | |
Pas 3: Apoi am adaugat si pesto pe deasupra. (Pesto este un sos specific italian, care se obtine prin amestecarea -la blender- a urmatoarelor ingrediente: busuioc proaspat, usturoi, muguri de pin, ulei de masline si parmezan.) | |
Pas 4: Am acoperit rondelele de somon cu folia de aluminiu si am adaugat 100 ml apa in vasul de ceramica. Am dat apoi la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute. Apoi am desfacut folia si am mai lasat 10 minute preparatul in cuptor. | |
Pas 5: Cand cubuletele de cartof dulce s-au fiert, se aseaza in blender. Am adaugat putin din apa in care au fiert, sare si am mixat bine, pana am obtinut piureul. Gustul e interesant (pentru cineva ce gusta pentru prima oara asa ceva), un fel de piure de dovleac (asa mi s-a parut mie). | |
Se poate servi atat cald, cat şi rece. | |
Poftă bună! |