Fettuccine cu rosii si pui





Am folosit paste proaspete (fettuccine cu rosii). Combinatia de paste, parmezan proaspat ras, pui si sos de rosii este una din favoritele mele.
Este un mod foarte rapid de a pregati pastele proaspete.

15 minute
2 portii





Ingrediente:
- paste proaspete (fettuccine cu rosii)
- 250 gr piept de pui tocat
- 50 grame bacon
- 4 linguri smantana de gatit
- 250 gr rosii in suc propriu
- o ceapa alba medie
- 50 gr parmezan
- 1 catel usturoi
- cateva frunze de busuioc
- 2-3 fire patrunjel
- 25 gr unt
- sare
- piper negru

Mod de preparare:
Pas 1: Am asezat pastele in apa cu putina sare. Fiind paste proaspete, nu e nevoie de mai mult de 3 minute de fierbere.
Pas 2: Se calesc bucatelele de bacon in unt pentru 1-2 minute.
Pas 3: Se adauga carnea de pui tocata. Se adauga sare si piper negru.
Pas 4: Ceapa si usturoiul se taie marunt si se adauga peste compozitia de carme si bacon.
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu (maruntite). 
Pas 6: Am adaugat apoi smantana de gatit (4 linguri).
Pas 7: Se rade parmezanul.
Pas 8: Se adauga parmezanul proaspat ras, busuiocul si patrunjelul tocat marunt, peste compozitia de pui si sos de rosii.
Pas 9: La final se adauga pastele (fettuccine cu rosii) peste sosul de rosii cu pui si parmezan.
Am servit cald, cu parmezan proaspat ras, cateva frunze de busuioc si ardei rosu pe deasupra.

Pofta buna!

Back to Top