Am folosit paste proaspete (fettuccine cu rosii). Combinatia de paste, parmezan proaspat ras, pui si sos de rosii este una din favoritele mele. Este un mod foarte rapid de a pregati pastele proaspete. | |
15 minute
| |
2 portii
|
Ingrediente: | |
- paste proaspete (fettuccine cu rosii) - 250 gr piept de pui tocat - 50 grame bacon - 4 linguri smantana de gatit - 250 gr rosii in suc propriu - o ceapa alba medie - 50 gr parmezan - 1 catel usturoi - cateva frunze de busuioc - 2-3 fire patrunjel - 25 gr unt - sare - piper negru |
|
Mod de preparare: | |
Pas 1: Am asezat pastele in apa cu putina sare. Fiind paste proaspete, nu e nevoie de mai mult de 3 minute de fierbere. | |
Pas 2: Se calesc bucatelele de bacon in unt pentru 1-2 minute. | |
Pas 3: Se adauga carnea de pui tocata. Se adauga sare si piper negru. | |
Pas 4: Ceapa si usturoiul se taie marunt si se adauga peste compozitia de carme si bacon. | |
Pas 5: Se adauga rosiile in suc propriu (maruntite). | |
Pas 6: Am adaugat apoi smantana de gatit (4 linguri). | |
Pas 7: Se rade parmezanul. | |
Pas 8: Se adauga parmezanul proaspat ras, busuiocul si patrunjelul tocat marunt, peste compozitia de pui si sos de rosii. | |
Pas 9: La final se adauga pastele (fettuccine cu rosii) peste sosul de rosii cu pui si parmezan. | |
Am servit cald, cu parmezan proaspat ras, cateva frunze de busuioc si ardei rosu pe deasupra. | |
Pofta buna! |